User Login

Кухар-кондитер

В АЦППРК ведеться навчання учнів за професією "Кухар-кондитер", як на базі базової освіти (термін навчання 3 роки) так і загальної середньої освіти (термін навчання 1,5 роки). Для якісної підготовки фахівців за даною професією обладнано кабінет "Кулінарії", кабінет "Обладнання підприємств громадського харчування", лабораторія "Кулінарії".Наш час потребує людей компетентних, відповідальних, здатних мислити неординарно. Необхідно заохочувати учнів, щоб вони могли брати активну участь у підприємницькій діяльності.
    

 

 Виробниче навчання на базі магазину-кулінарії "Вулик". 


Ось чому необхідні пошук і підтримка учнівської молоді, чиї особисті переконання спрямовані на активну участь у виробництві, молоді, яка має організаторські здібності, усвідомлює себе потенціальним лідером, має бажання використовувати свою енергію та здібності заради задоволення потреб споживачів. 


 

 Свою кваліфікацію учні підвищують, працюючи на підприємстві.      


 Традиційним в училищі стало проведення учнями, що навчаються за даною професією, ярмарок "Українське частування або чого ми навчились", проведення тематичних атестацій з виробничого навчання у вигляді виставки-конкурсу фахової майстерності. У листопаді місяці 2015 року проходив тиждень з професії «Кухар, кондитер» під девізом «Ми ті, хто дарує людям радість» . 

  

 

 

Учасники конкурсу фахової майстерності.

Тиждень розпочався з конкурсу тематичних стінних газет «Кулінарний вернісаж». Потім учні змагались в умінні нарізати картоплю і моркву простою та складною нарізкою з послідуючим консервуванням зразків. Пізнавальною видалась гра-вікторина «Пристрасть до кулінарії». Вікторина включала конкурси, які пов’язували між собою спеціальні предмети «Технологія приготування їжі» та загальноосвітні такі як « Біологія» та «Хімія».

 Гра-вікторина «Пристрасть до кулінарії».      

 

Весело, цікаво пройшов конкурс майстерності « А нумо, кухарята!». Учні проявили свої вміння, показали навички умілого, професійного кухаря. 


 

 Конкурс майстерності « А нумо, кухарята!» 

 

Одним із дієвих способів підвищення якості навчально-виробничого процесу є використання можливостей сучасних інформаційних технологій. Створені фільми "Прості способи нарізки овочів" та "Оздоблення кондитерських виробів", електронні підручники "Обробка риби", "Приготування страв з овочів", презентації по всім навчальним темам. Весь творчий потенціал викладачів та майстрів виробничого навчання за даною професією направлений на роботу над проектом:
- впровадження нових технологій у навчання по спеціальності кухар-кондитер;
- впровадження нових технологій у виготовленні кондитерських виробів.
Мета і завдання проекту:
- удосконалення професійних знань, умінь і навичок;
- розкриття нових можливостей для вирішення професійних завдань;
- створення умов для професійного розвитку здібних та обдарованих дітей саморозвитку дітей через різні види діяльності;
- уміння самостійно здобувати необхідні знання звертаючись до наукової і професійної літератури.

Співпраця з підприємством АП Оса магазин-кулінарія "Вулик" дали можливість реалізувати проект. Робота проводиться в дружній атмосфері - викладачі, учні та робітники магазину. Спілкування із споживачами дає можливість учням прогнозувати потреби ринку кулінарних і кондитерських виробів, до вже набутих знань, умінь, навичок, застосувати елементи досвіду майстрів-професіоналів. Завдяки такій роботі викладачів і майстрів, значно поліпшилась якість сприйняття учнями навчального матеріалу та часткове вирішення питань організації і проведення виробничого навчання і виробничої практики. Сміливе впровадження у навчальний процес інновацій сприяло популярності нашого училища, професії "Кухар-кондитер", з'явились нові пропозиції щодо співпраці, збільшились можливості працевлаштування учнів-випускників.

 


 

 

Гарний кухар - лікаря вартий!

Банери