Звіт про заходи у ДПТНЗ «Апостолівський центр підготовки та перепідготовки робітничих кадрів» до 35 річниці з Дня Чорнобильської катастрофи на Україні

     35 років тому  – 26 квітня 1986 року  – світ облетіла звістка про жахливу аварію на Чорнобильській АЕС, що завдала невиліковної рани українському народу. Минають роки, але чорна віха Чорнобиля і сьогодні кидає свою тінь на долі мільйонів українців.

     З метою відзначення 35-ї річниці катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції у Апостолівському центрі підготовки та перепідготовки робітничих кадрів  було:  приспущено державний прапор України, проведено перегляд документальних фільмів про Чорнобиль, проведено тематичну виховну годину «Чорнобиль: подвиг і трагедія» та  годину інформування «Найбільша екологічна катастрофа сучасності», відбувся конкурс  малюнків «Чорнобиль очима дітей».

     Під час проведених заходів, здобувачі освіти більш детальніше дізналися про причини та наслідки аварії на ЧАЕС,  про міста Прип’ять та Чорнобиль, які через трагічну подію 1986 року стали відомими на весь світ, про страшне екологічне лихо, про 30-кілометрову зону відчуження, про «рудий ліс», про героїв-ліквідаторів.  Хвилиною мовчання вшанували пам’ять  всіх тих, хто не вагаючись віддав своє життя за майбутнє мільйонів людей.

     Нехай прийдешні покоління завжди пам’ятатимуть уроки Чорнобиля, щоб над нашою планетою завжди було мирне, чисте небо, а в оселях панував лише мир, щастя та добробут.

Банери