Заходи до Дня Соборності України

     У рамках відзначення Дня Соборності України в Апостолівському центрі підготовки та перепідготовки робітничих кадрів було проведено відеоурок «Акт Злуки УНР і ЗУНР», тематичний урок національно-патріотичного спрямування: «Соборна мати Україна - одна на всіх, як оберіг», а також вікторина «Як я знаю Україну?».

     Під час перегляду відеофільмів здобувачі освіти згадали важливий момент історичного минулого - День злуки ЗУНР та УНР в одну державу та нинішню боротьбу проти російської агресії, як віхи єдиного процесу боротьби за незалежність України. Переглянуті документальні фільм дали відповіді на багато запитань і показали, що двадцяте століття залишило нам у спадок вирішальні події минулого, які, віддаляючись, не втрачають своєї значущості та актуальності.

     Креативно і творчо проведено тематичний урок національно-патріотичного спрямування: «Соборна мати Україна - одна на всіх, як оберіг». Здобувачі освіти не були сторонніми спостерігачами, взяли активну участь: вони створювали презентації, підготували доповіді про Соборність України та про героїчну боротьбу українського народу за власну державу.

     Викладачем історії Отирко Олександром Петровичем проведено вікторину «Як я знаю Україну?». Метою заходу було стимулювати інтерес до минулого України, звичаїв та традицій українського народу та закріпити знання про державні символи та визначні події новітньої історії України.

     Заходи, проведені до Дня Соборності України, подарували розуміння того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови духовно багатої, вільної та демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки. Навіть зараз, в нелегкі часи для нашої Батьківщини, ми не перестанемо вірити, що територіальна цілісність України, навіки залишиться непорушною.

Банери