«Голодомор – чорна сповідь моєї Вітчизни»: цикл заходів у ДПТНЗ «Апостолівський центр підготовки та перепідготовки робітничих кадрів» до Дня пам’яті жертв голодомору

Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932 – 1933 роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України.

     Тому до цієї дати у ДПТНЗ «Апостолівський центр підготовки та перепідготовки робітничих кадрів» був проведений вечір пам’яті              «Дзвони 33-го». Ведучі заходу ознайомили присутніх із трагічними сторінками тих страшних подій української історії, зокрема і фактами Голодомору безпосередньо в нашому краї. Присутні вшанували пам’ять померлих хвилиною мовчання. Для присутніх було презентовано медіа-вернісаж «Голод 33-го», на якому були представлені архівні документи, ілюстровані матеріали та спогади очевидців тієї страшної трагедії. Наприкінці заходу був проведений огляд літератури «Вічна пам'ять безвинним жертвам голодомору 1932-1933 рр.», під час якого присутні ознайомилися з книжковими виданнями, в яких міститься інформація про страшні роки голодомору в Україні.

     Здобувачам освіти було запропоновано переглянути відеофільм з елементами хроніки про створення штучного голоду в Україні, переглянути хвилюючі спогади очевидців Голодомору. В цю мить, кожен здобувач освіти замислився про той непереборний жах, який охоплює людину в момент, коли дитина просить у матері їсти, а навіть малесенького шматочка хліба не має.

Банери