Звіт щодо проведення тижня правознавства у ДПТНЗ «Апостолівський центр підготовки та перепідготовки робітничих кадрів» протягом 07-11.12.2020 р.

    Мета тижня правознавства полягала у сприянні розвитку у здобувачів освіти правової культури та формуванні активної громадянської позиції. Запропоновані заходи дозволили сформувати у здобувачів освіти правові почуття, активну позицію у правовій сфері; виробити навички і звички правомірної поведінки; подолати в свідомості помилкові погляди та переконання, негативних навичок і звичок поведінки.

     Серед здобувачів освіти було проведено виховний захід «Не будь байдужим! Булінг», де було висвітлено поняття, причини й наслідки насильства, аспекти відповідальності неповнолітніх за вчинення насильства, розглянуто шляхи боротьби із насильством. Залучено учнівську молодь до бесід-роздумів “Булінг в учнівському середовищі: профілактика і попередження”.

     Пізнавальними для здобувачів освіти були перегляди художніх та документальних фільмів на теми: “Життя без насильства: що важливо знати підлітку про сексуальне насильство”, “Взаємоповага — основа людських стосунків”, “Сім’я без насильства”, “Рівні права — рівні можливості”, “Світ має бути без насильства”, “Подорож у країну Доброти”.

     Організовано та проведено правовий квест, щодо ознайомлення учнівської молоді з основними правами і свободами людини, з метою обізнаності вихованців з питань попередження насильства в сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, формування свідомості щодо нетерпимого ставлення до насильства.

     Разом з здобувачами освіти першого курсу проведено урок прес-конферненцію «Конституційні основи України»», який було спрямовано на розширення знань здобувачів освіти про декларовані в Конституції України права, свободи та обов’язки людини та громадянина, про органи державної влади України, зокрема законодавчі, їх функції та повноваження, а також виховання у здобувачів освіти почуття патріотизму поваги до рідних, однокласників, викладачів.

         Тиждень правознавства став дієвою формою організації навчання, виховання, поглиблення рівня знань здобувачів освіти та сприяння їх всебічному розвитку. Протягом тижня проводилась роз’яснювальна робота, було розроблено ряд заходів з метою привернення уваги учнівської молоді до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків, запобігання насильству в будь-якому його прояві.

Банери