Звіт про відзначення Дня пам`яті Героїв Крут у ДПТНЗ «Апостолівський центр підготовки та перепідготовки робітничих кадрів»

   На вшанування пам'яті Героїв Крут у закладі освіти ДПТНЗ

«Апостолівський центр підготовки та перепідготовки робітничих кадрів» проведено заходи, присвячені вшануванню пам’яті Героїв Крут. Метою виховних заходів, які відбулися в освітньому закладі, стало не тільки вшанування пам’яті студентської молоді, яка віддала життя за Україну, а й виховання почуття глибокої поваги до історії України, гордості за наш народ, відчуття свідомого громадянина своєї держави.

   Проведено годину пам’яті на тему: «Бій під Крутами», під час якої лекторська група у складі здобувачів освіти підготувала історичний матеріал про події, які відбулися 16 (29) січня 1918 року біля залізничної станції Крути поблизу селища Крути та села Пам'ятне. Здобувачі освіти хвилиною мовчання вшанували пам'ять про трагічну загибель студентського куреня під Крутами, що стала символом патріотизму і жертовності у боротьбі за незалежну Україну.

     Викладач історії Отирко Олександр Петрович підготував для здобувачів освіти відеоролики: «Пам’яті Героїв Крут присвячується», «Вшануймо пам'ять Героїв Крут», переглянули події 29 січня 1918 року. Кожен з учасників освітнього процесу висловив власну думку щодо цих подій. Було проведено паралелі між подвигом героїв Крут та героями АТО. Під час заходу говорилося про необхідність згуртованості народу України та підкреслювалося, що саме це дозволить сьогодні перемогти агресора. Учасники заходу читали патріотичні твори, присвячені героям Крут та героям АТО.

     Проведені заходи, присвячені вшануванню пам’яті Героїв Крут, розкрили сторінки історії, ще раз нагадали молодому поколінню трагічну боротьбу українського народу на шляху становлення державності.

Банери