ПРЕДМЕТНИЙ ТИЖДЕНЬ в рамках «МІСЯЧНИКА ПОФЕСІЙ» з професії «кухар, кондитер»

             З     17.11.2014 по  21.11.2014 в Апостолівському ЦППРК в рамках проведення місячника професій відбувся   тиждень  з професії  «кухар, кондитер».

Розпочався тиждень  з  оглядової  інформації «Дивовижні кулінарні новини», яку підготувала майстер в/н  І.В.Трусій . Учні прикрасили приміщення центру висловами, афоризмами та прислів'ями про їжу, та важливість знань з культури харчування.Кожна група творчо підійшла до отриманого завдання. Корисну інформацію з цікавістю читали як учні так і викладачі центру.

Майстер – клас з «Приготування десерту «Аляска» провела майстер в/н І.В.Трусій. Учні познайомилися з технікою приготування запеченого морозива. Майстер продемонструвала прийоми збивання бізе, формування кульки морозива, надання форми десерту, випікання, оформлення та фламбірування десерту при подачі. 

         Після майстер – класу учні групи 19кух закріпили отриманні знання на виробничому навчанні . Кращим було визнано десерт приготовлений  Шуміліною Настею.

          У вівторок інтегрований урок  «Інвентар, інструменти та пристрої для виготовлення оздоблень для кондитерських виробів»  провела майстер в/н В.М. Кива. Урок проведений з використанням комп'ютерної техніки , учні мали змогу побачити як  оздоблюють вироби за допомогою  молдів, трафаретів, аерографу, харчового принтеру.

У середу на виховній годині між учнями груп кухарів була проведена Вікторина – гра «Кулінарний калейдоскоп» . Підготувала та провела  захід майстер в/н Л.М.Бойко. Вікторина включала 8 різнопланових конкурсів. Учні мали змогу продемонструвати свої знання з професії, показати творчі здібності, професійні навички. На початку  гри кожна команда представила свою назву, девіз та обмінялась запитаннями з конкурсантами. 

        На другому етапі відповідали за хвилину на питання професійного змісту. Ще був конкурс «Таємничій гість» , ним виявилась викладач української мови О.К.Криворучко, яка задала командам свої запитання. Пізнавальним був конкурс «Заморочки з бочки». Кожен учень отримував завдання чи то визначити продукти за дотиком, чи то за смаком, нюхом, визначити вагу, призначення інструменту, розшифрувати слова, набрати столовою ложкою задану  вагу. 

За підсумками журі 1 місце посіла команда групи 19кух, 2-е 20кух.

   На 3- м уроці Майстер – клас з «Оздоблення кремом бісквітних, пісочних та заварних тістечок» провела майстер в/н З.Г.Вовк. Майстер показала як правильно формувати тістечко «Трубочка», щоб не отримати дефект.

     Учні мали можливість побачити і спробувати оздобити тістечко «Ракушку», «Корзинкуз грибочками» з лебедями, Трубочку шарову, метелики, тістечко пісочно-бісквітне нарізне, заварне «Шу».

           У четвер відбувся відкритий урок у групі 7КТУ «Особливості  приготування та подачі кави». Про користь кави та застереження при споживанні її розповіла медична сестра центру Л.О.Смірнова. Учні познайомили всіх присутніх з історією виникнення кави, видами подачі, цікавими фактами.

          На 5- му уроці презентацію «Желеподібних солодких страв» продемонструвала майстер в/н Л.М. Бойко, учні порівнювали смакові якості желе, мусів та самбуку.  також був проведений мастер – клас з приготування суфле «Лимонний пунш».

 

           У пятницю всі бажаючі мали змогу відвідати кінозал та познайомитися з рецептами, новинками з приготування смаколиків до свята Миколая, Різдва та всіх Новорічних свят. За підсумками тижня за здобуте 1 місце у вікторині  учні групи 19кух  та 2-е учні груп 20кух та 21кух нагороджені грамотами. Подяки вручені найактивнішим Концевому Дмитру, Шуміліній Анастасії, Мунтян Лілі. 

Банери