Тиждень історії в Апостолівському центрі

    Згідно з планом роботи ДПТНЗ «Апостолівський центр підготовки та перепідготовки робітничих кадрів» та з метою розвитку інтересу здобувачів освіти до вивчення історії, формування уміння використовувати теоретичні знання в різних життєвих ситуаціях, поглиблення знань з історії України, формування історичних компетентностей та виховання патріотизму, любові до рідного краю, було проведено тиждень історії.

    Проведені заходи під час тижня історії показали великий інтерес і зацікавленість здобувачів освіти до предмету «Історія». Проведення тижня було спрямовано на збагачення знань здобувачів освіти з вітчизняної та всесвітньої історії, розвитку логічного мислення, вміння працювати в команді, актуалізувати знання, виховання інтересу до історії.

     У рамках тижня здобувачі освіти підготували стіннівки на тему: «Козацькому роду нема переводу», поділились цікавими фактами про запорізьких козаків та Запорізьку Січ, проявили високий рівень знань та умінь, креативність, допитливість у вивченні та дослідженні історичного минулого.

     В освітніх групах були проведені уроки мужності до Дня Захисника України,  на яких здобувачі освіти розглядали поняття: «Батьківщина», «єдність» і «цілісність», «герой», «патріот», «громадянин».

     Проведено віртуальну інтернет-подорож до Запорізької Січі та музею «Українське козацтво», під час якої здобувачі освіти поринули у героїчне минуле нашої Батьківщини, згадали звичаї та побут запорізьких козаків їх героїчну боротьбу проти ворогів.

     Викладач історії Отирко Олександр Петрович провів цікаву відеолекцію  «Завжди з думою про Україну», на якій здобувачі освіти переглянули фільм «Край Землі: Зона АТО», ознайомилися з перебігом військових дій на Сході України. Метою цих заходів  було продовжити формувати почуття поваги до захисників Вітчизни, виховувати справжніх патріотів держави, взяли участь у Всеукраїнському національно-патріотичному конкурсі «Я – козацького роду!», який відбувся в формі онлайн-тестування.

     14 жовтня, біля пам’ятника Богдана Хмельницького, пройшла посвята сучасних козаків, здобувачі освіти нашого освітнього закладу  прийняли Присягу до лав Українського козацтва, а по завершенню посвяти, усі присутні були запрошені на святковий концерт та на частування справжнім козацьким кулішем прямо з вогнища. Під час урочистої посвяти у козаки звучав Державний Гімн України, козацькі пісні. Здобувачам освіти були вручені  свідоцтва – Універсал, які засвідчили прийняття до лав козацтва.

     Любімо Україну! Шануймо її народ і себе. Хай кожен із нас добрими ділами стверджує, що козацькому роду нема переводу.

Банери