#ідеяstemтиждень_spring2023

   В рамках Всеукраїнського фестивалю «STEM- весна-2023» педагоги та здобувачі освіти «Апостолівського центру підготовки та перепідготовки робітничих кадрів» долучились до проведення 24-28 квітня «STEM- тижня-2023» і продовжили естафету ідея STEM «Моделюємо кондитерські вироби до Великодня».

В сучасних умовах навчання та проведення занять з використання STEM – підходів – цікавий та дієвий засіб засвоєння здобувачами освіти знань та формування професійних компетентностей.

Так на уроці «Малювання та ліплення кондитерських виробів» здобувачі освіти, які навчаються професії «Кухар, кондитер» на основі доступних матеріалів (тканини, паперу, наповнювача, фабр та клею) змоделювали та виготовили макети Пасок та пончиків з тканини.

Для прикраси Пасок з солоного тіста зробили калину, квіточки та листочки. З різнокольорового пластику виготовили посипку.

Дерев`яні заготовки великодніх яєць розфарбували та зробили на них декупаж.

Цей вид роботи видався цікавим та збагатив учнів професійними навичками та позитивними емоціями.

Учні групи окс працювали на уроці «Основ веб- дизайну та веб - програмування» над створенням 3д моделей у програмі , а саме моделювали дере`вяну 3д форму для 3д пряників

До роботи залучилися і учні груп водіїв та виготовили дерев`яні форми для 3Д пряників.

Провели урок «Хімії» на тему провели урок «Молекулярна кондитерка», «Фізичні та хімічні властивості луг та їх використання»Розкрили секрет приготування нітроморозива, та пригтували бісквітний спонж та розрихлювач.

Продовжити вивчення питання: на уроці «Фізики» та «Обладнання підприємств харчування» до теми «Експлуатація обладнання з з електричним обігрівом. Апарати теплової обробки продуктів в полі високої частоти». Чи задумувалися Ви як працює мікрохвильова піч і перетворює електрику на тепло? Готує вона їжу зсередини чи ні ? Чому в електродуховці бісквіт випікається 15-40 хвилин, а в мікрохвильовій печі 1-2 хв.

На виробничій практиці здобувачі готували Хліб кавун та батон – апельсин з кольорового тіста.

Працюємо, створюємо, навчаємось…Це тільки початок…ДАЛІ БУДЕ

Банери