«STEM-тиждень-2023»

     В рамках Всеукраїнського фестивалю «STEM- весна-2023» педагоги та здобувачі освіти «Апостолівського центру підготовки та перепідготовки робітничих кадрів» провели «STEM- тиждень-2023», під гаслом «Усе стем!».
Розпочав тиждень креативний понеділок роботою творчої майстерні з моделювання кондитерських виробів : виготовлення макетів тортів, пошиття пасок, пончиків, виготовлення оздоблень: калинки, листя, посипки, декупажу яєць - писанок.
    У пізнавальний вівторок викладач англійської мови запросила здобувачів до віртуальної екскурсії "Learn English and have fun"-«English tea party», " Традиції і звичаї святкування Великодня у Великобританії", "Смачні" ідіоми англійської мови. Здобувачі освіти переглянули короткі відеоролики, цікаві слайди, виконали різні інтерактивні вправи, також вони мали змогу порівняти особливості переносного значення англійських та українських стійких неподільних зворотів мови, що сприяло розширенню лексичного запасу та навиків використання у розмовній мові.
    Під час активної середи працювала хімічна лабораторія по виготовленню «Еко - безпечної органічної плівки для пакування продуктів харчування»", над цим проєктом учні працювали рік, це сприяло формуванню в здобувачів освіти пошукових та дослідницьких навичок та умінь, підвищенню знань з хімії, біології, екології, інформатики та інформаційних технологій.
    Був проведений урок «Хімії» на тему «Молекулярна кондитерка», «Фізичні та хімічні властивості луг та їх використання», на якому здобувачі розкрили секрет приготування нітроморозива, та пригтували бісквітний спонж та розрихлювач.
Інженерний четвер включив калейдоскоп інженерних ідей: учні групи окс працювали на уроці «Основ веб- дизайну та веб - програмування» над створенням 3д моделей у програмі , а саме моделювали дере`вяну 3д форму для 3д пряників: "Серце", а також галограми деталей кріплень та вузлів.
    Під час автентичної п` ятниці майбутні "кухарі, кондитери" готували хліб кавун та батон – апельсин з кольорового тіста.
Кульмінацією тижня було виготовлення здобувачами освіти Дерева життя.
    Дерево життя втілюється у вигляді явора, верби, дуба, яблуні чи груші. Дерево життя – це образ родючості, жіночого начала, оберегу роду. Робота над його виготовленням сприяла вивченню багатовікової історії та традицій святкування Великодня в Апостолівському регіоні, розвивитку професійних вмінь та навичок, креативності, критичного мислення; викликало в учнів інтерес та любов до автентичності. Цей вид роботи видався цікавим та збагатив учнів професійними навичками та позитивними емоціями.
    Тож, працюємо, створюємо, навчаємось…

#STEMтиждень_spring2023

Банери