ЗВІТ про проведення ПРЕДМЕТНОГО ТИЖНЯ в рамках «Місячника професій» з професії «Кухар, кондитер»

            З 05.11.2018 по 09.11.2018 в Апостолівському центрі підготовки та перепідготовки  робітничих кадрів в рамках  проведення   місячника   професій відбувся  тиждень  з професії  «кухар, кондитер».             

       Розпочався тиждень з конкурсу газет «Кулінарний калейдоскоп», оглядової  інформації «Відомі, успішні, закохані в Кулінарію» та

 

 

 Інтегрованого уроку – подорожі «Здорове харчування – свідомий вибір кожної людини» з предмету  «Фізіологія харчування», який підготували та провели викладачі спецдисциплін Л.М.Бойко та Смірнова Л.О. 

 

За мету було поставлено :поглибити знання учнів з основних правил харчування та приготування їжі; виховувати навички культури і гігієни правильного харчування, бережливого ставлення до свого здоров′я; розвивати вміння розподіляти види харчових продуктів для споживання протягом доби; формувати мотиваційну установку на споживання корисної для здоров′я їжі. 

Учням пропонувалися різні завдання, цікавою була інформація про лікувальні властивості овочів, учні продемонстрували вітамінні салати.

06.11. відбувся інтегрований урок теоретичного навчання на тему:

«Географічний круїз країнами кондитерського мистецтва», який провели Алєксєєнко Є.О., Бойко Л.М.

Тема інтегрованого уроку: Географічний круїз країнами кондитерського мистецтва(урок Географія + Технологія  приготування борошняних кондитерських виробів)

Мета: Навчальна - активізувати пізнавальну діяльність учнів, поглибити знання, розширити кругозір; розвивати творчі здібності, пошукову роботу; прагнення до активної життєвої позиції.

Виховна – виховувати ініціативу і творчість учнів,  формувати усвідомлене ставлення до здоров’я, розуміння цінностей природи, як першоджерела матеріальних і духовних сил суспільства і кожної людини, виховувати любов до рідної землі, повагу до  культури, традицій різних народів.

Розвиваюча –розширити світогляд в області географії, сприяти підвищенню мобільності адаптування майбутніх робітників у сучасному ритмі розвитку  харчової промисловості, розвивати творче мислення.

Учні познайомилися з історією виникнення таких кондитерських виробів, як Тірамісу, круасан, еклер, торт Захер, Брауні, торт Червоний оксамит, Шварцвальдський вишневий торт, торт- безе Павлова, суші торти, Київський торт, коровай.  Для Закріплення знань були проведені:

Бліц - турнір з предмету «Технологія виготовлення борошняних кондитерських виробів» .

1. Бліц - турнір з предмету «Географія».

2. «Слова-перевертні» .

07.11. Була проведена виховна година «Їжа як мистецтво». З пам’ятниками  та музеями кулінарного мистецтва учнів познайомила майстер в/н Є.О.Алєксєєнко.  

07.11. Урок – практикум «Складання серветок".

Майстер – клас «Незвичайний хліб» показали майстер в/н В.М.Кива та учні 2 курсу групи 24кух. Передував майстер – класу  учнівський проект «Незвичайне в звичайному». Учні працювали над отриманням природних барвників, над формою виробів та формами  для випікання. 

Тож після експериментів з кольором, щоб  отримати червоний колір,  для хліба- кавуна використали сік з  відвареного буряка, відтінки зеленого отримали з соку петрушки та шпинату. Для хліба – апельсина, щоб  отримати жовтогарячий колір, взяли суміш соків моркви, гарбуза та для ароматизації сок та цедру апельсина.

Для надання потрібної форми учням також прийшлось чимало поекспериментувати, еле кінцевим результатом залишились задоволені.

08.11. Вікторина - гра «Ми майбутні кухарі, кондитери» підготувала та провела майстер в/н І.В. Трусій, викладач укр. літератури Савченко А.К.

 Міжпредметні звязки: організація виробництва, товарознавство,  професійна етика та психологія, в/навчання.

 Мета проведення:

- розвивати логічне мислення, впевненість у власних силах;

- вдосконалювати уміння творчо працювати в команді;

- виховувати почуття поваги до обраної професії;

- довести, що професія кухар – це постійний пошук, нескінчена творчість та винахідливість.

У вікторині брали участь дві команди, кожна з яких розповілапро  історію  виникнення професії кухаря та кондитера. Далі учні змагалися у кмітливості, спритності, креативності.

09.11. працювала творча майстерня «Фантастичний світ виробів з солоного тіста».

Підведення підсумків. У проведенні тижня з професії «кухар, кондитер»  приймали участь  2 групи ,1 та 2 курсу, 24кух та 25кух ( т.я. група 23кух на практиці). Найактивнішими були учні 1 курсу. У грі «Здорове харчування – свідомий вибір кожної людини» здобули 1 місце. У вікторині «Ми майбутні кухарі, кондитери» перемогу здобула команда «Кондитери» 

Банери