ЗВІТ ПРО ПРОВЕДЕНІ ЗАХОДИ ДО ВСЕУКРАЇНСЬКОГО ТИЖНЯ ПРАВА

        У ДПТНЗ «Апостолівському ЦППРК» було проведено тиждень права. На засіданні круглого столу на тему: «Влада і закон» у своїх виступах учні розкрили поняття держави, історію її виникнення, основні елементи державності, принципи та елементи демократії та демократичної держави, суверенітету народу та суверенної держави, права, правової та соціальної держави, держави яка гарантує і забезпечує правовий і соціальний захист своїх громадян. У промовах було наголошено, що розвиток України неможливий без дотримання гарантованих Конституцією України прав і свобод людини.

       Викладачем юридичних дисциплін Отирко Олександром Петровичем проведено виховну годину на тему: «Права людини». В ході заходу учні були поінформовані про їх права та обов’язки, про адміністративну та кримінальну відповідальність неповнолітніх.

       З метою формування правової свідомості в учнів, підвищення рівня суспільної довіри до суду, покращення обізнаності щодо діяльності судової системи було організовано та проведено екскурсію до Апостолівського районного суду.

       Також відбулась виставка друкованої літератури на тему: «Законодавство України». Мета заходу полягали у сприянні розвитку в учнів правової культури та формуванні активної громадянської позиції.

На останок Тижня було проведено виставку-конкурс стінгазет на тему «Права людини».

       Запропоновані заходи дозволили сформувати в учнів правові почуття, активну позицію у правовій сфері; виробити навички і звички правомірної поведінки; подолати в свідомості помилкові погляди та переконання, негативних навичок і звичок поведінки.

 

Банери