Заходи до Дня Визволення міста Апостолове від німецько-фашистських загарбників, що проведені 5 лютого в ДПТНЗ «АЦППРК»

     75-й рік минув з часу визволення міста Апостолове від німецько-фашистських загарбників. Ця дата залишиться найсвітлішим спомином у серці кожного жителя нашого міста, тому, що ми зазнали великих жертв і руйнувань у страхітливій Другій світовій війні.

     З метою виховання у молоді почуття патріотизму, поваги до героїчного минулого нашого народу, поваги до ветеранів Великої Вітчизняної війни, на честь святкування 75-ї річниці визволення міста Апостолове від німецько-фашистських загарбників в ДПТНЗ «Апостолівському центрі підготовки та перепідготовки робітничих кадрів»  проведено урок пам’яті на тему: «Вони визволяли Апостолівщину». В рамках цього уроку, вчитель історії розповів учням про трудові і бойові подвиги наших земляків, про тяжку ціну перемоги, і жахливі втрати, які зазнав наш народ під час війни. Учні виступили з доповідями про наших земляків – героїв визволителів.

     Також з учнями було проведено урок-бесіду на тему: «Подвиг безсмертний - пам’ять нетлінна...», метою якого було виховати в учнів повагу до подвигу героїв-співвітчизників та викликати зацікавлення літературою про Велику Вітчизняну війну, учні мали змогу переглянути відеофільм про «Нікопольсько-Криворізьку наступальну операцію 1944 року».

     В честь Дня Визволення міста Апостолове,  учні вирушили до Меморіалу воїнам-землякам, де  поклали квіти та вшанували  хвилиною мовчання тих, хто не повернувся з війни.

     Наш земний уклін усім, хто бився на фронтах Великої Вітчизняної війни, виніс роки окупації та пекло концтаборів, хто підняв з руїн і відродив рідний край. Подвиг Ваш – безсмертний, пам’ять про Вас – нетлінна, вдячність народу – безмежна.

 

Банери