Звіт про заходи до Дня Конституції в ДПТНЗ «Апостолівському центрі підготовки та перепідготовки робітничих кадрів»

     28 червня наша країна відзначає День Конституції. Саме 23 роки тому в Україні було прийнято Основний Закон держави. Цей акт закріпив незалежність українського народу, зробив його справжнім володарем суверенітету. Тому до відзначення 23-ї річниці Конституції України в ДПТНЗ «АЦППРК» були проведені різноманітні заходи, з метою формування в учнів правової культури, виховання громадянської свідомості та поваги до Основного Закону України.

     Відбулась бесіда за круглим столом на тему: «Конституція України – гарант захисту прав людини», під час якої викладач історії Отирко Олександр Петрович розповів учням про те,  що День Конституції ми маємо сприймати як день затвердження наших прав і свобод і того, що «людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю» (стаття 3 Конституції України). Учні виступили з доповідями про гетьмана України Пилипа Орлика та його першу Конституцію.

     В бібліотеці організовано книжкову виставку на тему: «28 червня – День Конституції України», під час якої учні мали змогу ознайомитися з історією створення Конституції України, основами Конституційного ладу в Україні, конституційними правами та обов’язками. Учні взяли участь в обговоренні правових ситуацій, читали розділи Конституції України.

     На уроках громадянської освіти проведені лекції, де викладач наголошував на тому, що Конституція України – це не лише Закон законів, це – серце, ядро подальшого розвитку і вдосконалення суспільства. Вона увійшла в суспільне життя, як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності й соборності України. Важливо пам’ятати, що доля і щастя народу та кожної людини залежить від того, якою буде Конституція, бо всі інші закони, розпорядження не повинні суперечити Конституції. Основному Закону України - Конституції - повинні підкорятися всі, сумлінно виконувати все, що вимагає Закон.

Конституцію вивчаємо, пам’ятаємо, поважаємо…

Банери