Звіт про проведення Всеукраїнського тижня права в ДПТНЗ «Апостолівському центрі підготовки та перепідготовки робітничих кадрів»

     Всеукраїнський тиждень права в ДПТНЗ «Апостолівському центрі підготовки та перепідготовки робітничих кадрів» проводився з метою розширити знання учнів про  Конституцію України, Закони України та міжнародно-правові документи, формувати елементи правової культури та правової свідомості.

     Було проведено єдиний урок в формі бесіди за круглим столом на тему: «Права людини» з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини. Учні застосували свої знання, набуті на уроках правознавства, при вирішенні правових ситуацій,  давали правову оцінку власним вчинкам і поведінці, ділова бесіда сприяла формуванню в учнів вміння використовувати знання в практичному житті, активними на уроці були всі учні.

      У  навчальному закладі учнями різних груп були випущенні стіннівки на тему: «Людина і право», з яких учні мали можливість дізнатися,  як людина може захистити свої права та інтереси – самостійно або за допомогою законних представників. Учні  усвідомили, щоб уміло і правильно користуватися своїми правами і добре виконувати свої обов’язки, не порушуючи прав і законних інтересів інших, треба знати закони.

     У бібліотеці була організована правова книжково-ілюстративна виставка на тему: «Закони держави – твої закони», до якої увійшли національні та міжнародні нормативно-правові акти, коментарій до Конституції та інших кодифікованих актів, навчальні посібники та інша література правового змісту, з якою ознайомились учні.

     В рамках тижня права проведено пізнавальний відео-урок, учням презентовано документальні фільми про кримінальну відповідальність неповнолітніх, переглянуто документальний фільм «Діти за гратами». Мета відео-уроку полягала у запобіганні вчиненню учнями правопорушень. 

    Під час екскурсії до правових установ міста Апостолове, учні відвідали Апостоліський центр з зайнятості населення, де мали змогу ознайомитися з трудовою книжкою і правилами запису до неї; відвідали Апостолівський відділ поліції , де поглибили свої знання з кримінальної відповідальності громадян; відвідали нотаріальну контору,  учні зробили головний висновок -  правові знання потрібні всім і завжди, особливо в повсякденному житті.

     Тиждень правових знань пройшов цікаво, змістовно і, головне, засвідчив небайдужість нашої молоді до питань правової обізнаності, формування правової свідомості і правомірної поведінки.

Банери