Профорієнтаційних захід «Моє життя - мій професійний вибір»

           17.12.2019 р. на базі ОНЗ «Апостолівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1 Апостолівської ради Апостолівського району Дніпропетровської області»  проведений Апостолівським центром підготовки та перепідготовки робітничих кадрів профорієнтаційних захід «Моє життя - мій професійний вибір» у вигляді уроку-тренінгу в якому взяли участь учні 9-11 класів шкіл  м.Апостолове.

Першим кроком уроку-тренінгу було закласти основу для подальшого визначення професійної спрямованості для випускників 2020 року.

        Урок-тренінг складався з чотирьох станцій.

На першій станції – учні переглянули відео-ролик «Вибір професій  Апостолівського центру».

        На другій станції тренер-оператор провів тренінг – «Я хочу (Мені  подобається, мене  приваблює, я  визнаю за краще)». Використання  тренінгу  показало, що  учні  бажають  працювати: робити  розрахунки і обчислення  використовуючи  інформаційно–комунікативні  технології. А також  аналізувати, проектувати, форматувати, редагувати  в  різних  програмах. Відбулася  обробка  анкети  «Профорієнтація», яка  показала  схильність  і  здатність  учнів  до  вибору  професії:  «Оператор  з  обробки  інформації  та  програмного  забезпечення», «Офісний службовець (бухгалтерія)».

         На третій станції тренером-водієм на тренажері була змодельована дорожня ситуація. Де  учні мали змогу під керівництвом тренера вирішити не одну дорожньо-транспортну ситуацію. Це дало змогу всім учасникам визначити рівень знань та вмінь з правил дорожнього руху.

          На четвертій станції тренери-кухарі - провели майстер-клас з розмальовування імбирних пряників. Для того, щоб   розмалювати пряники глазур’ю  потрібен хист, творчій підхід, природні здібності та бажання. Чим заохотили учнів шкіл спробувати себе в цій професії.  Урок-тренінг допоміг знайти зацікавлених та захоплених кулінарною справою учнів. Четверо дев’ятикласників вирішили пов’язати своє майбутнє з професією «Кухар, кондитер» і написали заяви для вступу в «АЦППРК».

           Мета профорієнтаційного заходу була досягнута. Учні удосконалили та підвищили  рівень інформативності запропонованих професій, практично перевірили свої можливості, набули нових професійних навичок та вмінь в кожній із них, усвідомили важливість професійного вибору.

 

Банери