Тематичний тиждень історії з нагоди Дня захисників та захисниць України, свята Покрови Пресвятої Богородиці та Дня українського козацтва.

    Відповідно Постанови Верховної Ради України від 17 грудня 2021 року № 1982-IХ «Про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2022-2023 роках», Указу Президента України від 23 серпня 2019 року № 621 «Про День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України» в рамках Концепції національно-патріотичного виховання  в Апостолівському центрі підготовки та перепідготовки робітничих кадрів проведено тематичний тиждень історії до  Дня захисників та захисниць України, свята Покрови Пресвятої Богородиці та Дня українського козацтва.

     Тиждень  історії  проведено у дистанційному форматі з метою виховання засобами історії громадянської свідомості здобувачів освіти, зорієнтованої на патріотичне почуття приналежності до власної держави та до її спільних історичних, політичних і культурних цінностей.

     Відбулися заходи з нагоди відзначення Дня захисників та захисниць  України, свята Покрови Пресвятої Богородиці та Дня українського козацтва. Здобувачі освіти приймали активну участь у таких заходах:

-          інформаційний бюлетень  "Знайомство з історією  українського війська";  

-          Конкурс малюнків «Слава незламним»;

-          Вебквест до Дня захисників та захисниць України «Мандруємо та об’єднуємо Україну»;

-          Історичний екскурс до музею «Запорізька Січ»;

-          Участь у Всеукраїнському конкурсі «Я- козацького роду»;

-          Історична вікторина  «14 жовтня  - Ден захисників та захисниць України! Свято Покрови Божої Матері - козацьке свято!

-          Інформаційно- виховна година «Мир -тобі Україна»;

-          Відеозал  до Дня захисника та захисниць України «Роль армії у формуванні і збереженні Української державності».

     Проведення таких заходів допомагає здобувачам освіти  краще пізнати історію своєї Батьківщини, поглибити знання про історію України та  рідного краю; формувати  у здобувачів освіти розуміння єдності і цілісності України, усвідомлення себе українцем, почуття особистої відповідальності за долю держави, готовність захищати Батьківщину;

виховувати глибоку повагу до воїнів, які віддали своє життя в ім’я майбутнього України, свободи, демократії.

     Слава Україні! Героям Слава!

 

 

 

Банери