ПРЕДМЕТНИЙ ТИЖДЕНЬ в рамках «Місячника професій» з професії «кухар, кондитер»

З 9.11.2015 по 13.11.2015 в Апостолівському ЦППРК в рамках проведення місячника професій відбувся   тиждень  з професії  «кухар, кондитер».

Розпочався тиждень  з  оглядової  інформації «Цікаві  та  дивовижні кулінарні  новини», яку підготувала майстер в/н І.В.Трусій. Потім учні прикрасили приміщення центру висловами, афоризмами та прислів'ями про здорове харчування.Кожна група творчо підійшла до виконання отриманого  завдання. Корисну інформацію з цікавістю читали не тільки  учні та викладачі, а і всі працівники центру.

      Інтегрований урок «Способи та форми нарізання овочів» провела майстер в/н І.В.Трусій. Учні познайомилися з технікою нарізання овочів. Майстер продемонструвала різні пристосування для нарізання. Викладач іноземної мови Дашко Г.І. довела учням, що  їм дійсно   необхідно вивчати англійську мову, щоб зрозуміти призначення набору ножів, так як більшість сучасної техніки та пристосувань мають іноземне походження.

            Бойко Л.М. провела урок – практикум «Тематичне сервірування столу». Учні переглянули навчальний фільм , складали серветки, та сервірували стіл.

трувала різні пристосування для нарізання. Викладач іноземної мови Дашко Г.І. довела учням, що  їм дійсно   необхідно вивчати англійську мову, щоб зрозуміти призначення набору ножів, так як більшість сучасної техніки та пристосувань мають іноземне походження.

           У вівторок інтегрований урок  з ТПБКВ«Виготовлення  цукрової  мастики та оздоблень»провела майстер в/н В.М.Кива . Учні познайомилися  з інвентарем, інструментами та пристроями для виготовлення оздоблень. Урок проведений з використанням комп'ютерної техніки , учні мали змогу побачити як  оздоблюють вироби за допомогою молдів, трафаретів, аерографу, харчового принтеру.

На виробничому навчанні учні групи 20 кух та 22 кух закріпили отримані знання з виготовлення прикрас   для тістечок та випікали пісочні тістечка «Корзинки».

         У середу на виховній годині «Ліки, даровані природою»корисну, своєчасну , цікаву інформацію підготували викладач біології Г.В.Русінчук, медична сестра Л.О.Смірнова, викладачі Л.М. Бойко, І.В.Трусій та учні групи 22кух. Наприкінці уроку всіх присутніх пригостили лікувальним чаєм.

Майстер – клас «Оздоблення тістечок кремом, шоколадом та мастикою»провела Кива В.М.

У четвер урок презентацію «Складні форми нарізання овочів. Елементи оформлення страв.» продемонструвала майстер в/н Бойко Л.М. Учні познайомилися з особливостями складання композицій, виготовлення складної нарізки, та елементів оформлення страв. 

Потім відбулася ярмарка.    Всі свої вміння та фантазію  учні проявили під час виготовлення «Кондитерських смаколиків» чим порадували весь колектив центру.

Довго продавцям  торгувати не прийшлось. Смаколики  швидко розлетілися.  Всі залишилися задоволені та радісні.

           У п’ятницю всі бажаючі мали змогу відвідати кінозал та познайомитися з «Оформленням та подачею холодних закусок» . За підсумками тижня за активну участь та продемонстровані вміння були нагороджені учні групи 20 кух Амінєва Олена, Тофанюк Олена, Ручинська Оксана, учні 21 кух Магдалья Сюзана, Бабенко Лідія, Коченко Тетяна, 22 кух Габершток Каріна та Сербіна Анна.

Банери