Майстер – клас з комп’ютерних навичок «Створення QR-кодів інтерактивних плакатів» за допомогою сервісу THINGLINK #УС_ПТО_Дніпропетровщината

  В межах тижня ПТО-2024 викладач спецдисциплін Ольга Ірха КЗО «Апостолівський центр підготовки та перепідготовки робітничих кадрів» ДОР», провела майстер – класи по створенню QR-кодів та інтерактивних плакатів за допомогою сервісу  THINGLINK  .

  Використання QR – кодів у освітньому процесі активізує навчальну діяльність здобувачів освіти, сприяє швидкому та легкому пошуку інформації, підвищує мотивацію до навчання, розширює їх кругозір, дає можливість удосконалити освітній процес, гарантує доступність та ефективність навчання. Виховує культуру взаємин та спілкування під час роботи в команді, готовність допомогти один одному, значно підвищується мотивація до пізнання чогось нового та навчання.

  Використання інтерактивних плакатів в навчальному процесі сприяє тому, що здобувачі освіти краще сприймають матеріал, підвищується інтерес до предмета, ефективність їхньої самостійної роботи, що впливає на якість формування практичних умінь і навичок. Плакати формують уміння самостійно працювати з джерелами інформації, надають змогу здобувачу освіти бачити результат та оцінку своєї праці.

  Інтерактивний плакат є електронним навчальним плакатом, що має інтерактивну навігацію, яка дозволяє відобразити необхідну інформацію: графіку, текст, звук, відео.

  Інтерактивний плакат подає навчальний матеріал у вигляді інтерактивних елементів (зображення, тексту), до яких, за допомогою гіперпосилань, приєднані доцільні дидактичні матеріали, а саме: текстові документи, графічні зображення, відео та аудіо файли, презентаційні матеріали, допоміжні навчальні засоби та інші.

 

 

Банери