Звіт про проведення тижня історії в ДПТНЗ «АПОСТОЛІВСЬКОМУ ЦЕНТРІ ПІДГОТОВКИ ТА ПЕРЕПІДГОТОВКИ РОБІТНИЧИХ КАДРІВ»

     З метою виховання в учнів шанобливого ставлення до історії українського народу, розвитку й досягнення  ними суспільно обумовленого рівня компетентності, популяризації українського козацтва серед учнів, зацікавлення героїчним минулим нашої Батьківщини, привернення уваги до подій, які відбуваються в Східних областях України, проводився тиждень історії з 15.10.19 р. по 18.10.19 р.відповідно до плану розробленого вчителем історії Отирко О.П.

     Плануючи заходи тижня історії мали такі основні завдання:

- активізація пізнавального інтересу учнів до історії;

- розширення й поглиблення знань та умінь учнів з предмета;

- реалізація на практиці основних принципів особистісно - орієнтованого підходу до навчання;

- створення сприятливих умов для виявлення знань та вмінь учнів у нестандартних ігрових ситуаціях.

      Розпочався тиждень історії з урочистого покладання квітів до меморіального комплексу гетьмана Богдана Хмельницького.

      З використанням інноваційних методів навчання, під час уроку-презентації на тему: «Шляхами історії козацького краю. Дніпропетровщина», учні демонстрували свої знання та дізнавалися нове з історії рідного краю, цей урок сприяв вихованню свідомих громадян України, патріотів своєї держави. Учні підготувала презентації присвячені темі «Національно-визвольна війна під проводом гетьмана Богдана Хмельницького».

     Протягом тижня вчитель історії проводив для учнів перегляд документальних фільмів про захист території України від посягань інших держав, перегляд відеосюжетів, присвячених до відзначення 100-річчя визвольних змагань українського народу – «Сторіччя української революції».

     В проведеній бесіді за круглим столом на тему: «Історія битви під Жовтими Водами, під проводом гетьмана Богдана Хмельницького», була відображена трагічна і героїчна історія українського народу, не оминули увагою і події сьогодення, згадали Героїв України, які віддали своє життя захищаючи свою Батьківщину.

     Тиждень історії в ДПТНЗ «Апостолівському центрі підготовки та перепідготовки робітничих кадрів» пройшов в цікавій, пізнавальній атмосфері, де учні приймали активну участь.

Банери