Петриківський розпис об’єднує, лікує, надихає!

      В  КЗО «Апостолівський центр підготовки та перепідготовки робітничих кадрів» ДОР»  23.02.2024 року практичний психолог Наталя Деимиденко разом з викладачем спецдисциплін з професії «Кухар, Кондитер» Людмилою Бойко провели арт-терапевтичне заняття за темою «Петриківка  як релаксація та антистрес.».

     Практичний психолог розповіла про емоційне вигорання педагогів та  запропонувала зробити подарунок своїй «внутрішній дитині» засобом ізотерапії , а саме малювання.

     Людмила Бойко познайомила учасників заняття з однією з технік Петриківського розпису, а саме, тикання калинки та квітів власним пальцем. В Петриківці  справжньою калинкою вважається та, в якій залишився відбиток пальця майстра.

     Під час малювання викладачі та майстри в/н зосередили свою увагу на створенні мальовок «Мої квіти та калина». В простих, з першого погляду, візерунках ожила народна пам’ять та наша історія.

     Це допомогло педагогам  відволіктися від проблем, звільнитись від затисків, негативних установок та  зробити  свій «крок у світ Петриківки».

Банери